Zaterdag 24 augustus is de showroom gesloten!

Onze excuses voor het ongemak.

Als deze zomer net zo fantastisch wordt als vorig jaar, dan weet ik het wel! Ideaal weer om lekker buiten te zitten.

Binnen mag het ook lekker koel zijn, maar dan niet met de deur dicht. Wij hebben de zonwering om het binnenkomende zonlicht te temperen en horren om insecten buiten te houden.

Want het is er weer tijd voor: muggen!

Nou ja oké… Pas in de tweede helft mei of juni komen de eerste nieuwe volwassen muggen tevoorschijn, dus dan verwachten we de echte grote overlast, zeggen insectendeskundigen. We kunnen natuurlijk niet de hele dag met een klamboe rondlopen ? Maar plaatsen we de horren nu, dan zijn we in ieder geval goed voorbereid!

Horren, al dan niet in combinatie met automatische besturing, geeft je de gelegenheid het interieur met buiten te verbinden, zonder dat er ongewenste insecten de woning binnendringen. Voor het buiten houden van die beestjes hebben wij de ideale oplossing: horren voor zowel ramen als (schuif)deuren in alle vormen en maten. Al sinds 1990 ontwikkelt en produceert onze leverancier horren in eigen fabriek in Nederland. Top product van top kwaliteit, scherp geprijsd en worden op maat gemaakt. Want daar is vraag naar.

Zonweringen en rolluiken die automatisch zakken als de zon naar binnen schijnt en die met een app op de telefoon bediend kunnen worden. Alles maatwerk is en ieder huis of gebouw heeft zijn eigen specifieke oplossing. Maatwerk stelt veel eisen aan het werk. Vandaar dat we voor persoonlijk contact gaan en we willen de situatie ter plaatse graag zien. Het begint bij goed contact en goed advies. Service hebben we sowieso hoog staan en dat wordt ook gewaardeerd door onze klanten.

Naast zonweringen geven wij advies over en monteren we rolluiken als preventieve bescherming tegen inbraak, voor verduistering en om geluidsoverlast en energiekosten te verminderen. En met de zomer op komst: Horren om het huis te ventileren zonder overlast van ongedierte en insecten.

Met op tijd geplaatste horren zijn er geen muggen meer die jouw nachtrust verstoren!

Tip: En bent u toch gestoken? Snijd dan een ui door de helft en leg de ene helft in het slaapvertrek. Daarnaast kun je de halve ui ook gebruiken om over de bult heen te wrijven, als je bent gestoken. (Dit werkt ook goed bij een wespen- of bijensteken.) En weet je dat de binnenkant van een bananenschil en tandpasta ook de jeuk van een muggenbult tegengaan?

Ramen

Voor de ramen biedt de rolhor, de inzethor of de voorzethor uitkomst. De rolhor is zeer geschikt voor openslaande ramen of ramen die naar buiten draaien en is eenvoudig te plaatsen. De rolhor valt bij het sluiten vanzelf in het slot.
De inzethor is geschikt voor bijna alle houten aluminium en kunststof draaikiepramen. De inzethor is eenvoudig in de raamopening te klemmen en simpel weer te verwijderen. Horren hebben een betere luchtstroom, is minder zichtbaar, geeft meer bescherming tegen insecten en biedt bescherming tegen bacteriën en schimmels.
De voorzethor is een standaard hor die toepasbaar is op de meeste kozijnen. Montage kan op verschillende manieren, met scharnieren, wervels of RVS-beugeltjes.

Deuren

Bij de deuren is de plissé hordeur het ideale systeem. Deze is uitgerust met een beweegbare kunststof ketting die als geleider dient.
De plissé hordeur is eenvoudig te bevestigen en klapt niet vanzelf terug. De plissé hordeur is in verschillende kleuren leverbaar. Groot voordeel is dat de plissé hordeur nauwelijks onderhoud vereist.
Maar er zijn nog andere mogelijkheden… zo is er nog een vaste hordeur, een schuifhordeur of een rolhordeur. Het ligt er net aan wat u wil!

Neem contact op

en binnen zijn muggen en vliegen verleden tijd!

Rolluiken, ritsscreens, uitvalschermen en vorst gaan niet altijd goed samen

Zolang er nog vriezende temperaturen zijn moet u extra voorzichtig zijn met uw elektrische  zonwering. Wanneer uw rolluik, ritsscreen of uitvalscherm niet omhoog of omlaag gaat, kan het zijn dat de motor beschadigd is. 

Wanneer het buiten vochtig is, door bijvoorbeeld mist, dan is het oppassen! Binnenin kunnen in deze periode van regen, zon en vorst condensdruppels ontstaan. Deze druppels lekken, waardoor er een dun ijsvorming laagje ontstaat. Wanneer u dan de motor aanzet, komt de zonwering niet van zijn plek en komen er flinke krachten op de motor te staan.

U kunt het best wachten op de zon en/of dooi. Zo weet u zeker dat u niets beschadigd.

Laat de zonwering in de positie waarin het zit. De motor draait anders namelijk door en dat resulteert uiteindelijk in een defecte motor. Deze dure reparatie kunt u voorkomen door te wachten totdat de rolluiken weer ontdooien. Een veel gestelde vraag bij deze schade is, ,,Valt dit onder productgarantie?’’ Hier zijn de meeste leveranciers kort over, nee dit valt niet onder de garantie! Wel is het zo dat in 90% van de gevallen valt onder de inboedelverzekering! Mocht u deze schade aan uw rolluiken hebben dan kunt u dus het beste contact opnemen met uw verzekering.

Wat kunt u preventief doen?

  • bij aanschaf kiezen voor elektrische bediening met weerstandsherkenning;
  • bij vorst de rolluiken voorzichtig bedienen en niet ‘doordrukken’ om toch in de gewenst stand te komen, of;
  • het rolluik tot 3 cm boven de vensterbank laten zakken als ventileren echt nodig is.

Is bovenstaand advies voor uw zonwering helaas te laat gekomen voor u? Bel ons 06 27124921 of stuur ons een email via . Wij zullen zo spoedig mogelijk een afspraak voor een eventuele reparatie met u inplannen.

Tijdens de openingsmaand heeft Veenema Zonwering een leuke actie bedacht: u krijgt maar liefst 15% korting op de ritsscreens.

Een ritsscreen is volledig windvast, insectenwerend en lichtafsluitend. Bij een ritsscreen zit het doek niet los in de geleiders zoals bij een standaard screen, maar is het doek over de gehele lengte vastgeritst aan de zijkanten. Ideaal voor plaatsen met een hoge windbelasting.

#ritsscreen #zonwering

U houdt van de zon. Die heerlijke stralen, dat warm gevoel. Uw hart smelt voor de zomer. En toch is uw liefde blind. Soms vergeten we de schadelijke straling en smelten we te snel. Een haat-liefde verhouding?

Voortaan voelt u alleen maar liefde, met de zonwering van Harol. Vanwege de opening van onze nieuwe showroom krijgt u bij aankoop van een gemotoriseerd knikarmscherm van 31 maart tot en met 20 mei 2018  de motor van ons cadeau (T.W.V. €395)

 

#zonwering #knikarmscherm #zonnescherm