,

Zonwering en vorst

Rolluiken, ritsscreens, uitvalschermen en vorst gaan niet altijd goed samen

Zolang er nog vriezende temperaturen zijn moet u extra voorzichtig zijn met uw elektrische  zonwering. Wanneer uw rolluik, ritsscreen of uitvalscherm niet omhoog of omlaag gaat, kan het zijn dat de motor beschadigd is. 

Wanneer het buiten vochtig is, door bijvoorbeeld mist, dan is het oppassen! Binnenin kunnen in deze periode van regen, zon en vorst condensdruppels ontstaan. Deze druppels lekken, waardoor er een dun ijsvorming laagje ontstaat. Wanneer u dan de motor aanzet, komt de zonwering niet van zijn plek en komen er flinke krachten op de motor te staan.

U kunt het best wachten op de zon en/of dooi. Zo weet u zeker dat u niets beschadigd.

Laat de zonwering in de positie waarin het zit. De motor draait anders namelijk door en dat resulteert uiteindelijk in een defecte motor. Deze dure reparatie kunt u voorkomen door te wachten totdat de rolluiken weer ontdooien. Een veel gestelde vraag bij deze schade is, ,,Valt dit onder productgarantie?’’ Hier zijn de meeste leveranciers kort over, nee dit valt niet onder de garantie! Wel is het zo dat in 90% van de gevallen valt onder de inboedelverzekering! Mocht u deze schade aan uw rolluiken hebben dan kunt u dus het beste contact opnemen met uw verzekering.

Wat kunt u preventief doen?

  • bij aanschaf kiezen voor elektrische bediening met weerstandsherkenning;
  • bij vorst de rolluiken voorzichtig bedienen en niet ‘doordrukken’ om toch in de gewenst stand te komen, of;
  • het rolluik tot 3 cm boven de vensterbank laten zakken als ventileren echt nodig is.

Is bovenstaand advies voor uw zonwering helaas te laat gekomen voor u? Bel ons 06 27124921 of stuur ons een email via . Wij zullen zo spoedig mogelijk een afspraak voor een eventuele reparatie met u inplannen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *